{* The min and max page width for Internet Explorer is set here. For other browsers it's in the stylesheet "Layout: Top menu + 2 columns" *} {* The above JavaScript is required for CSSMenu to work in IE *} {literal}

Aug 26, 2020

Naam Boksenpad in Wormerveer inere hersteld

Het pad naast Zaanweg 116, in de volksmond het Kippesteegie, heette oorspronkelijk Boksenpad, genoemd naar
oliemolen de Bok. Deze molen stond ongeveer daar waar in 1905 het Wormerveerse ziekenhuis aan de Paul Krugerstraat werd
gebouwd.
De naam Boksenpad is de verbastering van Bok zijn pad. Het pad liep langs de Sluissloot naar de molen.
Vanmorgen werd het bord 'Boksenpad' vakkundig aan de gevel bij het genoemde kippesteegie bevestigd.
De Historische Vereniging Wormerveer vindt het belangrijk dat de oorspronkelijke naam weer in ere is hersteld.
Met dank aan de familie Heine, Jan Klomp en Johan van Poelgeest.

Oct 27, 2019
Ingezonden door: Han

Op zaterdag 26 oktober organiseerde de Historische Vereniging Wormerveer een bijeenkomst voor leden en niet-leden, waarbij Ron Couwenhoven een lezing hield over de verdwenen molens in Wormerveer.
En dat waren er nogal wat, zoals De Witte Vlinder, De Rode Wildeman, De Samson, Het Witte Paard, De Noordster, Het Jonge Vool etc. etc..
Ruim een uur wist Ron de aanwezigen met zijn bijzondere verhalen en foto's te boeien.
Wist u bijvoorbeeld dat de wind in het verleden behoorde aan de koning of aan de persoon die in zijn naam over een streek regeerde? En dat de molenaars voor het recht om de wind te gebruiken moesten betalen?

De HVW kan terug kijken op een geslaagde middag.
Met dank aan Ron Couwenhoven, Zaanse molenkenner bij uitstek!

May 19, 2019

De Zaanse Verhalen

Op de internet pagina van Zaanse verhalen zijn een tweetal interviews geplaatst van ons bestuurslid de heer Dick Zwart.
Deze artikelen zijn geschreven door Sarah Vermoolen. Wilt u dit interview lezen klik dan op de link hieronder.

Het interview met Dick Zwart deel 1
Hoe Historisch Wormerveer tot leven komt