{* The min and max page width for Internet Explorer is set here. For other browsers it's in the stylesheet "Layout: Top menu + 2 columns" *} {* The above JavaScript is required for CSSMenu to work in IE *} {literal}

Aug 31, 2017
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: r.larooij

Open Monumentendag op de Oude Begraafplaats op zaterdag 9 september a.s.

De Historische Vereniging Wormerveer (HVW) organiseert op zaterdag 9 september a.s. in het kader van het Open Monumenten  Weekend een rondleiding  op een wel heel bijzonder monument, namelijk

de Oude Begraafplaats West aan het eind van de Marktstraat in Wormerveer

Niet een monument waar u als eerste aan denkt om te bezoeken, maar zeker de moeite waard!

De gemeente Zaanstad heeft de deze historische begraafplaats op 21 februari van dit jaar als gemeentelijk monument aangewezen. Hiermee is de jarenlange inzet van diverse HVW-besturen en vrijwilligers beloond.

Toen de begraafplaats in 1867 werd aangelegd bestond de omgeving uit weilanden en sloten. Met de groei van Wormerveer is de begraafplaats in de loop van de 20ste eeuw geheel ingesloten door bebouwing. Met het aanwijzen van de begraafplaats als gemeentelijk monument kunnen de historische waarden van het terrein en verschillende graven worden behouden. De begraafplaats is de laatste rustplaats van (bekende) lokale en regionale ondernemers en industriëlen, burgemeesters, notabelen en arbeiders uit de vele fabrieken in de omgeving.

De rondleiding met een deskundige gids begint zaterdag 9 september om 13.30 uur en neemt ongeveer een uur tot anderhalf uur in beslag. De HVW hoopt u dan te kunnen begroeten bij het toegangshek naar deze bijzondere plek in Wormerveer.

De toegang is gratis.

Jan 12, 2017
Categorie: Algemeen
Ingezonden door: r.larooij

GROETEN UIT WORMERVEER’ DEEL 4A

De eerste druk, die de HVW op 1 december 2016 uitbracht, was binnen drie weken uitverkocht!
Het bestuur heeft dan ook besloten tot uitgave van een tweede druk over te gaan.
DEZE IS WEER VERKRIJGBAAR (prijs € 15,00)...
en wel:
- in ons clubhuis, Zaanweg 124 achter, te bereiken via de Steijnstraat naast huisnummer 2 op dinsdag- en vrijdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur
- bij Rokersspeciaalzaak Bakker, Zaanweg 124C, Wormerveer
- bij Herenkapsalon Dirk Sluijs, Zaanweg 71, Wormerveer

U kunt deze uitgave ook bestellen bij onze penningmeester Roel Larooi, zowel per e-mail penningmeester@hvwormerveer.nl als telefonisch 075-617 55 10.

De uitgave bevat historische foto’s van de even zijde van de Wandelweg (spoorzijde), met de daaraan liggende straten van de Indische Buurt en de Warmoesstraat.

UITGAVE GROETEN UIT WORMERVEER deel 4B

De HVW presenteert deel 4B
uit haar reeks ‘Groeten uit Wormerveer’. Prijs € 15,00.
Dit deel bevat historische foto’s van de oneven zijde van de Wandelweg en de daaraan liggende bovengenoemde straten. Het is het vervolg op deel 4A, waarin foto’s van de spoorzijde van de Wandelweg en de daaraan liggende straten van de Indische Buurt en Warmoesstraat zijn opgenomen.

U kunt dit boekje bestellen en afhalen:
- bij de penningmeester tel. 075- 617 5510
- bij de penningmeester per e-mail penningmeester@hvwormerveer.nl onder vermelding van uw naam en adres
- in ons clubhuis (ingang via de Steijnstraat in Wormerveer, naast huisnummer 2) op de dinsdag- en vrijdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur

U kunt hiervoor ook terecht bij onze vaste verkooppunten Herenkapsalon D. Sluijs, Zaanweg 71 en Rokersspeciaalzaak P. Bakker, Zaanweg 124c in Wormerveer.

Vorige pagina: Statuten HVW
Volgende pagina: Over Wormerveer